Most, hogy szünet van, és ráértek, nehogy bezuttyanjatok a tv elé!! Lássatok neki ténykedni. Fűzzetek gyöngyöt, süssetek sütit, és szüneteljetek.
Leírom egy könnyű finom sajtoscsiga receptjét.Először is vegyél egy levelestésztát a boltban. (profik gyúrhatnak-hajtogathatnak is). Lehet kapni mirelitet, meg olyat is ami már ki van nyújtva és fel van tekerve. Az utóbbi jobb, mert nem kell gyúrni, nyújtani, és még sütőpapír is van hozzá.Vegyél még sajtot is. Trappistát, ementálit vagy akár füstöltet (én a hűtőben lapuló maradékokat gyűjtöm össze). Reszeld le. Igazából nem tudom mennyi kell, de azt hiszem kb 30 dkg.Göngyölítsd ki a tésztát, szórdd meg a sajttal, majd tekerd össze. Vágd fel vékony szeletekre (kb ujjnyi vastagságú) és pakold rá a tepsire kiterített sütőpapírra.Kendd meg tojással, majd told be a már meleg sütőbe, és valahol a legmelegebb környékén süsdd addig, amíg megpirul. Figyelj, hogy az alja ne égjen oda.
Extrák, amik eddig beválltak:A tojás után megszórom szezámmaggal, lenmaggal, mákkal.A sajtra ráfektetek pár szelet bacont (viszont így a vegák nem eszik meg).Megszórom pizzafüszerrel, és egyéb fűszersókkal.
Fényképet most nem tudok mellékelni, mert itthon már csak egy igencsak megcsappant adag van, és így nem fényképtéma…
akinek nincs kedve hozzá az menjen fagyizni. egyébként nem nehéz megcsinálni, és mindenki szereti.
-d-
Timi¤Dóri 2008.08.12. 20:37:24
Úgyhogy süssetek ilyet Ti is!:)